Seleccionar página

1a edició del Concurs transoceànic de poesia

‘homenatge a Claudia Lars’

Ja tenim els guardonats en el «1r Concurs transoceànic de poesia. Homenatge a Claudia Lars»

El dilluns 20 de desembre de 2021,  coincidint amb l’aniversari del seu naixement, es va celebrar la Diada de Claudia Lars” on, a més d’una conferència sobre la figura d’aquesta extraordinària escriptora de la mà de Carlos Cañas Dinarte, es va notificar la decisió del Jurat del “Primer Concurs transoceànic de poesia. Homenatge a Claudia Lars”.

El Jurat format pels següents cinc membres:

Núria Martinez-Vernis (Barcelona, 1976), presidenta del Jurat, poeta catalana guanyadora de premis tan prestigiosos com el Premi Josep M. Lopez-Picó, el Premi Amadeu Oller o el Premi literari Memorial Anna Dodas;

Carlos Cañas Dinarte (San Salvador, 1971), historiador, escriptor, crític, editor literari i investigador salvadorenc, autor del Diccionari d’autors i autores d’El Salvador;

Susana Reyes (San Salvador, 1971), poeta, actriu, professora i editora en Índole Editors. Presideix la Fundació Claribel Alegria i és cofundadora de la Xarxa de recerca de les literatures de dones d’Amèrica Central (RILMAC);

Josué Andrés Moz (San Salvador, 1994), poeta, pintor i gestor cultural, membre de l’equip coordinador del Festival Internacional de Poesia ‘‘Estimada Llibertat’’, director dels cicles permanents de poesia: ‘‘Els Heralds Negres” i ”La nit de l’Albatros” i membre coordinador de la Trobada de Poesia de San Salvador.

Rosa Sánchez Girona (Barcelona, 1968), activista social i promotora cultural, membre de la Xarxa de Literatura Salvadorenca a Barcelona i directora de “Náhuat, revista de solidaritat amb El Salvador”.

Va acordar atorgar el primer premi al millor poemari en castellà a “Prestanombres de Adelmar Ramírez que va destacar per la seva qualitat poètica, la seva força i creativitat. Així mateix, els tres accèssits en castellà guardonats van ser: «Diario de una náufraga» de Alejandra Barahona, «La mano de Leágora» de Diego Mateo Polito i «Sonetos» de Alberto Alexander Jirón. El primer premi en català es va declarar desert.

A aquest primer premi li correspon l’edició d’un llibre amb el poemari premiat (200 exemplars) a càrrec de l’Editorial “Los sin pisto” i la seva distribució a El Salvador, els Estats Units i Catalunya. Així mateix, tant la persona guardonada amb el primer premi com els tres accèssits rebran un diploma commemoratiu amb el reconeixement del seu guardó i un lot de llibres d’autors i autores d’El Salvador.

Volem mostrar nostre l’agraïment a totes les persones que van presentar els seus poemaris a aquest concurs i felicitar els quatre premiats per la qualitat i bellesa de les seves obres.

Poden veure l’acte en aquest enllaç: https://youtu.be/wy-dm2yjjdg

 

 

Volem presentar-vos la primera edició del CONCURS TRANSOCEÀNIC DE POESIA «HOMENATGE A CLAUDIA LARS» que està impulsat per la Xarxa de Literatura Salvadorenca a Barcelona i Catalunya, la Casa de Cultura de El Salvador a Washington i l’Editorial ‘Los sin pisto’ de El Salvador els qui conviden a tota persona entre 16 i 35 anys de El Salvador, els Estats Units i Catalunya a presentar la seva obra poètica.

Podràs guanyar, entre d’altres, l’edició, publicació i distribució d’un llibre amb els dos poemaris premiats (castellà i català) amb una tirada de 150 exemplars.

Amb aquest concurs de poesia volem donar a conèixer i homenatjar la seva figura literària.

CLAUDIA LARS (1899-1974), escriptora, poeta, periodista, editora, locutora, traductora i exiliada política és una referent internacional de El Salvador i Centreamèrica. [Vols conèixer més a Claudia Lars]

ORGANITZEN

A continuació podeu descarregar les BASES CONCURS DEL 2021 on hi ha especificats tots els requisits necessaris per participar.

(esp)

(cat)

AMB EL SUPORT